Social Icons

Πώς να κατεβάσετε τα Linux και να τα γράψετε σε DVD ή USB..

1o Μέρος Σε αυτό το πρώτο μέρος της ανάρτησεις θα περιγράψουμε Βήμα Βήμα πώς να κατεβάσετε τα Linux και να τα γράψετε σε ένα DVD ή USB...

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας online ερωτηματολόγιο εύκολα και γρήγορα!

Η Google έχει βελτιώσει το συγκεκριμένο εργαλείο με νέες επιλογές και στοιχεία. Σε αυτήν λοιπόν την δημοσίευση θα σας περιγράψουμε από την αρχή την δημιουργία ενός online ερωτηματολογίου με τα νέα αυτά δεδομένα!

Sleep X: Πρόγραμμα για να κλείσετε με προεπιλεγμένο χρόνο τον υπολογιστή σας!

Σε αυτόν τον οδηγό θα περιγράψουμε πώς μπορούμε να βάλουμε να κλείσουμε τον υπολογιστή μας σε όσο χρόνο θέλουμε εμείς. Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το "Sleep X"!

Format Factory: Ένα πρόγραμμα που μετατρέπει σχεδόν "τα πάντα".

Άν έχετε βαρεθεί τα προγράμματα που υπάρχουν στο internet που υπόσχονται μετά το δωρεάν "κατέβασμα" τους παντός είδους μετατροπές, αλλά μετά την εγκατάσταση ζητάνε να αγοράσετε άδεια χρήσης και μετατρέπουν μόνο το μισό αρχείο, ήρθε για εσάς το "Format Factory". Ένα εύχρηστο δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής που υποστηρίζει όλες τις γνωστές επεκτάσεις αρχείων.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα με τις μπλέ οθόνες (Blue Screen)

Τί ακριβώς σημαίνουν τα «κινέζικα» που διαβάζουμε στις μπλε οθόνες; Ποιά είναι η πηγή του προβλήματος; Πώς μπορούμε να το λύσουμε;

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Πώς να μετατρέψετε τα Greeklish σε Ελληνικά με τη βοήθεια του Google Translate.

Υπάρχουν πολλοί χρήστες στο ίντερνετ που δεν γράφουν Ελληνικά, αλλά Greeklish. Αυτό γίνετε είτε γιατί βαριούνται να γράψουν Ελληνικά, γράφοντας σωστά την ορθογραφία και βάζοντας τόνους, είτε επειδή γράφουν πολύ πιο γρήγορα απ' ότι αν έγραφαν στα Ελληνικά, ή γιατί το πληκτρολόγιο ή το λειτουργικό δεν υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως τα Greeklish απειλούν την Ελληνική γραφή, καθώς εύκολα κάποιος ξεκινάει να γράφει Greeklish ξεχνώντας τη σωστή ορθογραφία και σύνταξη.

Το Google Translate έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει τα Greeklish σε Ελληνικά αντικαταστώντας τα με την αντίστοιχη σωστά ορθογραφημένη λέξη και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τονισμένη.

Αυτό βοηθάει σε μερικά Forum ή blogs που δεν δέχονται τα Greeklish και σας ζητάνε να γράφετε πάντα με ελληνικούς χαρακτήρες.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στο Google Translate
και να βάλετε:

Μετάφραση από: Σε Ελληνικά
Μετάφραση στα: Σε Ελληνικά


Τώρα ξεκινήστε να γράφετε στο πάνω μέρος Greeklish και θα δείτε αυτόματα να μετατρέπετε το κείμενο σε Ελληνικούς χαρακτήρες.

Οι Ελληνικοί χαρακτήρες κάνουν το σχόλιο/παρατήρηση/ερώτηση πιο " επίσημη".

Το GreekPcGuides σας προτείνει να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, και άς έχουν ορθογραφικά λάθη, παρά τα Βάρβαρα Greeklish.

Δεκτές οι παρατηρήσεις, προσθήκες, ιδέες ή αν έχετε κάποιο πρόβλημα, με χαρά μου θα βοηθήσω...


Μπορείτε να μου στείλετε e-mail στο NickTheGreek93@gmail.com ή απλά αφήστε σχόλιο... :)

Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε τον οδηγό μου, θα σας παρακαλούσα να αναφέρετε τη πηγή:




1 σχόλιο :

englgreeks είπε...

Συμφωνούμε απολύτως

ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΟΝΛΥ ΓΡΕΕΚ

englgreeks.blogspot.com