Social Icons

Πώς να κατεβάσετε τα Linux και να τα γράψετε σε DVD ή USB..

1o Μέρος Σε αυτό το πρώτο μέρος της ανάρτησεις θα περιγράψουμε Βήμα Βήμα πώς να κατεβάσετε τα Linux και να τα γράψετε σε ένα DVD ή USB...

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας online ερωτηματολόγιο εύκολα και γρήγορα!

Η Google έχει βελτιώσει το συγκεκριμένο εργαλείο με νέες επιλογές και στοιχεία. Σε αυτήν λοιπόν την δημοσίευση θα σας περιγράψουμε από την αρχή την δημιουργία ενός online ερωτηματολογίου με τα νέα αυτά δεδομένα!

Sleep X: Πρόγραμμα για να κλείσετε με προεπιλεγμένο χρόνο τον υπολογιστή σας!

Σε αυτόν τον οδηγό θα περιγράψουμε πώς μπορούμε να βάλουμε να κλείσουμε τον υπολογιστή μας σε όσο χρόνο θέλουμε εμείς. Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το "Sleep X"!

Format Factory: Ένα πρόγραμμα που μετατρέπει σχεδόν "τα πάντα".

Άν έχετε βαρεθεί τα προγράμματα που υπάρχουν στο internet που υπόσχονται μετά το δωρεάν "κατέβασμα" τους παντός είδους μετατροπές, αλλά μετά την εγκατάσταση ζητάνε να αγοράσετε άδεια χρήσης και μετατρέπουν μόνο το μισό αρχείο, ήρθε για εσάς το "Format Factory". Ένα εύχρηστο δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής που υποστηρίζει όλες τις γνωστές επεκτάσεις αρχείων.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα με τις μπλέ οθόνες (Blue Screen)

Τί ακριβώς σημαίνουν τα «κινέζικα» που διαβάζουμε στις μπλε οθόνες; Ποιά είναι η πηγή του προβλήματος; Πώς μπορούμε να το λύσουμε;

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Πώς να ψάξετε σωστά στο google για καλύτερα και σωστά αποτελέσματα

Σε αυτή την ανάρτηση θα σας περιγράψω πώς να ψάχνετε σωστά στο google για να επιταχύνετε τα σωστά και θεμιτά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κάποιος με μια λάθος αναζήτηση ή χωρίς καμία αναζήτηση ψάχνει να βρεί βοήθεια για να λύσει κάποιο πρόβλημα που προέκυψε σε forum ή ακόμα και να απευθυνθεί σε ειδικούς με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσει για να διορθώσει το πρόβλημα.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν με μια σωστή αναζήτηση στο google.



Περιγράψτε σωστά το πρόβλημα σας.

Στο πεδίο της αναζήτησης γράψτε περιεκτικά το πρόβλημά σας. πχ έχει καεί κάποιο πίξελ απο την οθόνη σας. Μην γράφετε στο google απλά "πίξελ" γιατί θα σας βγάλει σελίδες που εξηγούν τί είναι το πιξελ την ιστορία κτλ Αν γράψετε Βοήθεια για καμμένο πίξελ ή Διόρθωση καμμένου πίξελ θα είστε ποιό κοντά στο θέμα που ζητήσατε

Λέξεις κλειδιά.


Προσπαθήστε να βάλετε σωστές λέξεις κλειδιά έτσι ώστε να εμφανιστούν τα άρθρα και οι ιστοσελίδες που περιέχουν αυτές τις λέξεις, οπότε και απευθύνονται σε αυτό που ψάχνετε.


Τί λέξεις κλειδιά να βάλετε και ποιά να αποφεύγετε


Άν πρόκειται για συσκευή γράψτε το μοντέλο, το όνομα της εταιρίας
π.χ από το προηγούμενο παράδειγμα Βοήθεια για καμένο πίξελ, προσθέτουμε το μοντέλο και την εταιρία της οθόνης:

Βοήθεια για καμμένο πίξελ Samsung SyncMaster
Άν πρόκειται για κάποιο error των windows γράψτε τί γράφει αυτό το error ή τον αριθμό του error άν το βγάζει και ποιό λειτουργικό σύστημα τρέχετε, ποιό Service Pack κτλ

Τι να αποφεύγετε


Αποφύγετε να βάλετε πολλές λέξεις κλειδιά ή λέξεις κλειδιά που αντι να συγκεκριμενοποιήσουν αυτό που θέλετε να περιγράψετε, αντίθετα μεγαλώνουν και προσθέτουν νέα θέματα τα οποία ίσως "ξεφέγνουν" απο αυτό που ψάχνετε.
Άν θέλετε να εμφανιστούν αποτελέσματα τα οποία είναι γραμμένα στα ελληνικά, επιλέξτε σελίδες στα Ελληνικά

Αποτελέσματα για ακριβώς αυτό που γράψατε


Όταν γράψετε όλη τη φράση με τις λέξεις κλειδιά και πατήσετε αναζήτηση, το google ψάχνει όλα τα σίτε και βγάζει αυτά που έχουν τις λεξεις που βάλατε και είναι ποιό κοντά σε αυτό που ψάχνετε. Οι λέξεις μπορεί να είναι και διασκορπισμένες μέσα σε αυτή την ιστοσελίδα.
Άν θέλετε να βρείτε κάτι ακριβώς έτσι όπως γράφετε τη φράση γράψτε τη φράση μέσα σε εισαγωγικά. πχ άν γράψετε Σωστή Ψύξη του υπολογιστή θα σας βγάλει μέν αυτό που ψάχνετε αλλά θα σας βγάλει και αποτελέσματα Σωστής ψύξης όχι μόνο για υπολογιστή. Αντίθετα άν γράψετε "Σωστή Ψύξη του υπολογιστή" θα σας βγάλει μόνο αποτελέσματα που σχετίζονται ακριβώς έτσι όπως είναι γραμμένη η φράση.


Κάντε αριθμιτικές πράξεις και μετατροπές
1. Μετατροπή αριθμού σε Ρωμαϊκά

Όλοι γνωρίζουμε τους λατινικούς αριθμούς !!! Για να βρούμε ποιος λατινικός αριθμός είναι π.χ. ο αριθμός 500 απλά γράφουμε στο Search Box του Google “500 in roman numeral” κ πατάμε αναζήτηση!!!


Η απάντηση είναι 500 = D


2. Μετατροπή από Ίντσες σε εκατοστά


Όλοι συχνά πυκνά βρίσκουμε στο internet διάφορες διαστάσεις σε ίντσες. Από το να κάνουμε εμείς τις πράξεις για να δούμε πόσα εκατοστά είναι, απλά γράφουμε στο Search Box του Google“40 inches in cm”


Το αποτέλεσμα είναι “40 inches = 101.6 centimeters”



3. Εύρεση τις εκατό ( % )

Ένα καλό εργαλείο για να βρούμε το % ενος αριθμού. Συνήθως ψάχνουμε να βρούμε το ΦΠΑ. Για παράδειγμα άμα ψάχνουμε το 19% του 27,80 γράφουμε στο Search Box του Google“19% of 27,8″


Το αποτέλεσμα είναι “19% of 27,8 = 5,28200“



4. Εύρεση της Ρίζας ενός αριθμού.


Ναί, μέχρι κ ρίζες μπορούμε να βρούμε στο Google … απλά γράφουμε αυτό ακριβώς που ψάχνουμε π.χ. ψάχνουμε τη 4η ρίζα του 27. Γράφουμε στο Search Box του Google “4th root of 27″


Το αποτέλεσμα είναι “4th root of 27 = 2.27950706”



5. Αποτελέσματα Πράξεων

Ναί, δεν θα ήταν δυνατών να μπορεί να βρεί οτιδήποτε ποιό επιστημονικό όπως τα παραπάνω και να μήν μπορεί να κάνει απλές πράξεις. Παράδειγμα για να βρούμε το αποτέλεσμα της εξής πράξης ( ((12+123)*34)/2 ) το γράφουμε όπως είναι στο Search Box του Google“((12+123)*34)/2 ”

Το αποτέλεσμα ειναι “((12 + 123) * 34) / 2 = 2 295”



6. Μετατροπή Συναλλάγματος
Για να μετατρέψουμε από δολάρια σε Ευρώ γράφουμε στο Search Box του Google“40 dollars in euros”


Το αποτέλεσμα ειναι “40 U.S. dollars = 28.1452294 Euros”



7. Μετατροπή απο Μίλια σε Χιλιόμετρα


Για να μετατρέψουμε απο Μίλια σε χιλιόμετρα γράφουμε στο Search Box του Google“40 miles in kilometers”

Το αποτέλεσμα είναι “40 miles = 64.37376 kilometers”



Δεκτές οι παρατηρήσεις, προσθήκες, ιδέες ή αν έχετε κάποιο πρόβλημα, με χαρά μου θα βοηθήσω...


Μπορείτε να μου στείλετε e-mail στο NickTheGreek93@gmail.com ή απλά αφήστε σχόλιο... :)


Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε τον οδηγό μου, θα σας παρακαλούσα να αναφέρετε τη πηγή...


Greek Pc Guides

Δεν υπάρχουν σχόλια :