Social Icons

Πώς να κατεβάσετε τα Linux και να τα γράψετε σε DVD ή USB..

1o Μέρος Σε αυτό το πρώτο μέρος της ανάρτησεις θα περιγράψουμε Βήμα Βήμα πώς να κατεβάσετε τα Linux και να τα γράψετε σε ένα DVD ή USB...

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας online ερωτηματολόγιο εύκολα και γρήγορα!

Η Google έχει βελτιώσει το συγκεκριμένο εργαλείο με νέες επιλογές και στοιχεία. Σε αυτήν λοιπόν την δημοσίευση θα σας περιγράψουμε από την αρχή την δημιουργία ενός online ερωτηματολογίου με τα νέα αυτά δεδομένα!

Sleep X: Πρόγραμμα για να κλείσετε με προεπιλεγμένο χρόνο τον υπολογιστή σας!

Σε αυτόν τον οδηγό θα περιγράψουμε πώς μπορούμε να βάλουμε να κλείσουμε τον υπολογιστή μας σε όσο χρόνο θέλουμε εμείς. Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το "Sleep X"!

Format Factory: Ένα πρόγραμμα που μετατρέπει σχεδόν "τα πάντα".

Άν έχετε βαρεθεί τα προγράμματα που υπάρχουν στο internet που υπόσχονται μετά το δωρεάν "κατέβασμα" τους παντός είδους μετατροπές, αλλά μετά την εγκατάσταση ζητάνε να αγοράσετε άδεια χρήσης και μετατρέπουν μόνο το μισό αρχείο, ήρθε για εσάς το "Format Factory". Ένα εύχρηστο δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής που υποστηρίζει όλες τις γνωστές επεκτάσεις αρχείων.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα με τις μπλέ οθόνες (Blue Screen)

Τί ακριβώς σημαίνουν τα «κινέζικα» που διαβάζουμε στις μπλε οθόνες; Ποιά είναι η πηγή του προβλήματος; Πώς μπορούμε να το λύσουμε;

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Πώς να αλλάξετε τους ήχους των Windows με ότι ήχους θέλετε εσείς.

Μετά από μια ιδέα που πήρα από το φίλο EKABITIS έκανα αυτή την ανάρτηση. Έχετε βαρεθεί τους μονότονους ήχους των windows? Θέλετε το σύστημά σας να διαφέρει από τα άλλα κλασσικά συστήματα που όταν ανοίγουν ακούγετε ο κλασσικός ήχος των windows? Σε αυτή την ανάρτηση θα σας δείξω πώς να αλλάξετε τους ήχους των Windows με ότι ήχους θέλετε εσείς.

Ο τρόπος αλλαγής των πρότυπων ήχων είναι σχεδόν ίδιος και στα Windows Xp, και στα Vista και στα windows 7.


Τι πρέπει να προσέξετε:
  • Οι ήχοι που θα βάλουμε θα πρέπει να είναι σε μορφή .WAV
  • Ο ήχος να μην είναι μεγάλης διάρκειας
Για να κόψουμε ένα κομμάτι από ένα τραγούδι ή ήχο σε μορφή mp3 μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα Mp3DirectCut. Μία ανάρτησή μας σχετικά με το τρόπο που μπορείτε να κόψετε ένα τραγούδι με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ

Αν το τραγούδι ή ο ήχος δεν είναι mp3 αλλά και σε άλλη μορφή μπορείτε να το κόψετε με το Nero WaveEdition (με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να κόψετε και mp3). Αν δεν το έχετε ή θέλετε κάποιο άλλο πρόγραμμα μπορείτε να μου στείλετε e-mail για να σας δώσω.

Επίσης με μια αναζήτηση στο google γράφοντας: sounds ή sound effects μπορείτε να βρείτε πάρα πολλούς και διάφορους ήχους για να τους χρησιμοποιήσετε κατευθείαν...


Ας υποθέσουμε ότι έχουμε κόψει το τραγούδι. Πρέπει τώρα να το μετατρέψουμε σε .wav για να μπορούν να το παίξουν τα windows. (Άν να κόψετε το τραγούδι με το Nero WaveEdition μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκευτεί το τραγούδι κατευθείαν σε .wav και έτσι δεν χρειάζεται να το μετατρέψετε...)

Ένα πρόγραμμα μετατροπής, είναι το Format Factory που είναι πολύ καλό και δωρεάν, μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ: http://www.formatoz.com/download.html


Το κάνετε εγκατάσταση και ανοίγετε το πρόγραμμα. Μετά πάτε στη κατηγορία "Ήχος" και επιλέγετε "όλα σε Wav", πατάτε "Προσθήκη αρχείου" και μετά κλίκ στο τραγούδι που θέλετε να μετατρέψετε και κλικ στο "Άνοιγμα". Μετά πατάτε "ΟΚ"


Πατήστε "Έναρξη" για να ξεκινήσει η μετατροπή του κομματιού. Μόλις ολοκληρωθεί η μετατροπή πατήστε "Φάκελος Εξαγωγής" για να βρείτε το τραγούδι σας σε μορφή .wav



Αυτό είναι το αρχείο που θα παίζουν τα windows.

Τώρα θα πρέπει να επιλέξουμε σε ποια ειδοποίηση θα παίζει αυτό το κομμάτι.

Άν είστε στα Windows XP η διαδρομή είναι:
Έναρξη -> Πίνακας ελέγχου -> Ήχοι και συσκευές Αναπαραγωγής -> στη καρτέλα "Ήχοι"

Αν έχετε Windows Vista ή 7 η διαδρομή είναι:
Έναρξη -> Πίνακας Ελέγχου -> Υλικό και Ήχος -> Αλλαγή Ήχων Συστήματος


Κάτω στα συμβάντα προγραμμάτων είναι όλες οι ειδοποιήσεις των windows. Όσες έχουν ένα μικρό ηχείο όταν βγαίνει η ειδοποίηση ακούγετε κάποιος ήχος. Αν πατήσετε σε μία από αυτές μπορείτε να το ακούσετε πατώντας "Δοκιμή". Όσες ειδοποιήσεις δεν έχουν το μικρό ηχείο είναι σιωπηλές, δηλαδή όταν βγαίνει η ειδοποίηση δεν ακούγετε τίποτα.

Για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο ήχο και να "φορτώσετε" το δικό σας, επιλέγετε την ειδοποίηση που θέλετε να αλλάξετε και πατήστε "Αναζήτηση" και επιλέγετε σε ποιό σημείο είναι το αρχείο με κατάληξη .wav. Πατάτε ένα κλίκ πάνω και άνοιγμα.

Μόλις μπει το τραγούδι, το ηχείο θα γίνει κίτρινο, που σημαίνει πως ο πρότυπος ήχος των windows έχει τροποποιηθεί. Πατήστε δοκιμή για να σιγουρευτείτε ότι μπήκε σωστά.

Καλό θα ήταν να σώσετε τις τροποποιήσεις σε διαφορετική λίστα από τη προεπιλεγμένη των windows. Όλοι οι προεπιλεγμένοι ήχοι των windοws είναι σωμένοι σαν "Προεπιλογή των Windows". Άν κάνετε όλες τις τροποποιήσεις και πατήστε "ΟΚ" και βγείτε, αυτό θα αποθηκεύσει τους ήχους που αλλάξατε πάνω απο τα προεπιλεγμένα. Άν θέλετε αργότερα να βάλετε πάλι τους παλιούς ήχους θα πρέπει να τους ψάξετε έναν έναν. Οπότε, πρίν πατήσετε "ΟΚ", πηγαίνετε πάνω από τα "Συμβάντα προγραμμάτων" στο "Συμβάντα ήχων" και πατήστε "Αποθήκευση ώς". Δώστε κάποιο όνομα και πατήστε ΟΚ και μετά πάλι ΟΚ.


Αυτό ήταν.



Δεκτές οι παρατηρήσεις, προσθήκες, ιδέες ή αν έχετε κάποιο πρόβλημα, με χαρά μου θα βοηθήσω...



Μπορείτε να μου στείλετε e-mail στο NickTheGreek93@gmail.com ή απλά αφήστε σχόλιο... :)


Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε τον οδηγό μου, θα σας παρακαλούσα να αναφέρετε τη πηγή:



6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Kala re morti, i anartisi kali, alla ta psifia 1,2,3,4,5,6 sta images sou, poli chalia milame. Kalitechnika ine??.
Psifiaka morti, Psifiaka oxi proti dimotikou. Pantos kaloutsikos ise.

Μάδε είπε...

Όντος έχει δίκιο... πρέπει να αλλάξω αυτό το συνήθειο να γράφω τους αριθμούς με το "χέρι"...

Ευχαριστώ για τη παρατήρηση :)

Ανώνυμος είπε...

Morti tha sou protina na kaneis ta vimata se slideschow me analogo chrono.

Μάδε είπε...

Καλή η ιδέα σου, αλλα θέλω σε μερικά κομμάτια να δείχνω την αντίστοιχη εικόνα... Άν βάλω slideshow θα "χάνεσε" με τη σειρά και δεν θα ξέρει κάποιος αρχάριος κατα βάση, σε ποια εικόνα αναφέρομαι κάθε φορά... Εκτός και άν έχω αριθμημένες τις εικόνες και γράφω πχ δείτε την "εικόνα 1"

Ανώνυμος είπε...

Morti gia ola iparxei lisi. Ligo phantasia theli gia na prototipisis. Ise pantos se sosto dromo. Ti ilikia echeis? apo to mail sou mallon 1993 prepei na ise. Kalos..

Μάδε είπε...

Ναι φίλε μου, το 1993 είμαι :)