Social Icons

Πώς να κατεβάσετε τα Linux και να τα γράψετε σε DVD ή USB..

1o Μέρος Σε αυτό το πρώτο μέρος της ανάρτησεις θα περιγράψουμε Βήμα Βήμα πώς να κατεβάσετε τα Linux και να τα γράψετε σε ένα DVD ή USB...

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας online ερωτηματολόγιο εύκολα και γρήγορα!

Η Google έχει βελτιώσει το συγκεκριμένο εργαλείο με νέες επιλογές και στοιχεία. Σε αυτήν λοιπόν την δημοσίευση θα σας περιγράψουμε από την αρχή την δημιουργία ενός online ερωτηματολογίου με τα νέα αυτά δεδομένα!

Sleep X: Πρόγραμμα για να κλείσετε με προεπιλεγμένο χρόνο τον υπολογιστή σας!

Σε αυτόν τον οδηγό θα περιγράψουμε πώς μπορούμε να βάλουμε να κλείσουμε τον υπολογιστή μας σε όσο χρόνο θέλουμε εμείς. Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το "Sleep X"!

Format Factory: Ένα πρόγραμμα που μετατρέπει σχεδόν "τα πάντα".

Άν έχετε βαρεθεί τα προγράμματα που υπάρχουν στο internet που υπόσχονται μετά το δωρεάν "κατέβασμα" τους παντός είδους μετατροπές, αλλά μετά την εγκατάσταση ζητάνε να αγοράσετε άδεια χρήσης και μετατρέπουν μόνο το μισό αρχείο, ήρθε για εσάς το "Format Factory". Ένα εύχρηστο δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής που υποστηρίζει όλες τις γνωστές επεκτάσεις αρχείων.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα με τις μπλέ οθόνες (Blue Screen)

Τί ακριβώς σημαίνουν τα «κινέζικα» που διαβάζουμε στις μπλε οθόνες; Ποιά είναι η πηγή του προβλήματος; Πώς μπορούμε να το λύσουμε;

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Πώς να αλλάξετε θέματα ή χρώματα στο Firefox.

Το Firefox της Mozilla μας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να αλλάξουμε τα κλασσικά χρώματα στο περιηγητή μας ή να βάλουμε μια εικόνα σαν φόντο, αλλά και να αλλάξουμε τελείως το προεπιλεγμένο θέμα. Τί εννοούμε λέγοντας αλλαγή στο θέμα? Τα κουμπιά και οι καρτέλες να αλλάξουν σχήμα, μέγεθος έχοντας τελείως διαφορετικό στυλ και εφέ και γενικά όλο το φόντο και τα χρώματα του Firefox να είναι διαφορετικά.


Αλλαγή Χρωμάτων


Για να αλλάξετε το συνδυασμό χρωμάτων κατεβάζετε το παρακάτω add-on:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6991/
Όταν σας ζητηθεί κάντε επανεκκίνηση το περιηγητή σας και στο παράθυρο που θα βγει μόλις ξανανοίξει με τα πρόσθετα, κάνετε κλικ "Any Colour" και πατάτε "Επιλογές". Από εδώ μπορείτε να αλλάξετε και να βάλετε τα χρώματα που εσείς θέλετε... (άν δεν βγεί το pop-up παράθυρο με τα πρόσθετα, πατάτε στον περιηγητή σας πάνω πάνω "Εργαλεία" και κλικ στο "Πρόσθετα". Τώρα κλικ στο "Any Colour" και πατάτε "Επιλογές")

Άν αλλάξετε το χρώμα στο "Παρασκήνιο" αλλάζετε χρώμα στο φόντο.
Άν αλλάξετε το χρώμα στο "Κείμενο" αλλάζετε το χρώμα που εμφανίζονται τα γράμματα στους σελιδοδείκτες, στο url κτλ

Να κάποια παραδείγματα:


Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε βάζοντας εικόνα στο πάνω και στο κάτω μέρος του περιηγητή Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε στο πεδίο "Κύριο παράθυρο του Firefox" επιλέγοντας τη διεύθυνση της εικόνας.



Αλλαγή θέματος

Για αλλαγή θέματος το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα από τα εκατοντάδες που υπάρχουν.

Μεταβείτε στη παρακάτω διεύθυνση:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/themes
Άν θέλετε να ψάξετε άν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να αλλάξετε αριστερά τα φίλτρα ή να κάνετε αναζήτηση με μια λέξη κλειδί πάνω πάνω.

Επιλέγετε όποιο θέμα σας αρέσει, πατάτε πάνω του, και στη σελίδα που βγαίνει κάνετε κλικ στο:
"Add to Firefox".

Πατάτε "Εγκατάσταση Τώρα" και όταν σας ζητηθεί κάνετε επανεκκίνηση το firefox. Μόλις ανοίξει πάλι το θέμα θα έχει εγκατασταθεί.

Κάποια θέματα που μας άρεσαν:


Άν θέλετε να απεγκαταστήσετε ένα θέμα πηγαίνετε στο firefox, πάνω πάνω στα "Εργαλεία", πατάτε "Πρόσθετα" και στη καρτέλα "Θέματα" στο θέμα που έχετε τώρα επιλέγετε "Απεγκατάσταση".


Δεκτές οι παρατηρήσεις, προσθήκες, ιδέες ή αν έχετε κάποιο πρόβλημα, με χαρά μου θα βοηθήσω...


Μπορείτε να μου στείλετε e-mail στο NickTheGreek93@gmail.com ή απλά αφήστε σχόλιο... :)


Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε τον οδηγό μου, θα σας παρακαλούσα να αναφέρετε τη πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια :