Social Icons

Πώς να κατεβάσετε τα Linux και να τα γράψετε σε DVD ή USB..

1o Μέρος Σε αυτό το πρώτο μέρος της ανάρτησεις θα περιγράψουμε Βήμα Βήμα πώς να κατεβάσετε τα Linux και να τα γράψετε σε ένα DVD ή USB...

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας online ερωτηματολόγιο εύκολα και γρήγορα!

Η Google έχει βελτιώσει το συγκεκριμένο εργαλείο με νέες επιλογές και στοιχεία. Σε αυτήν λοιπόν την δημοσίευση θα σας περιγράψουμε από την αρχή την δημιουργία ενός online ερωτηματολογίου με τα νέα αυτά δεδομένα!

Sleep X: Πρόγραμμα για να κλείσετε με προεπιλεγμένο χρόνο τον υπολογιστή σας!

Σε αυτόν τον οδηγό θα περιγράψουμε πώς μπορούμε να βάλουμε να κλείσουμε τον υπολογιστή μας σε όσο χρόνο θέλουμε εμείς. Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το "Sleep X"!

Format Factory: Ένα πρόγραμμα που μετατρέπει σχεδόν "τα πάντα".

Άν έχετε βαρεθεί τα προγράμματα που υπάρχουν στο internet που υπόσχονται μετά το δωρεάν "κατέβασμα" τους παντός είδους μετατροπές, αλλά μετά την εγκατάσταση ζητάνε να αγοράσετε άδεια χρήσης και μετατρέπουν μόνο το μισό αρχείο, ήρθε για εσάς το "Format Factory". Ένα εύχρηστο δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής που υποστηρίζει όλες τις γνωστές επεκτάσεις αρχείων.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα με τις μπλέ οθόνες (Blue Screen)

Τί ακριβώς σημαίνουν τα «κινέζικα» που διαβάζουμε στις μπλε οθόνες; Ποιά είναι η πηγή του προβλήματος; Πώς μπορούμε να το λύσουμε;

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Πώς να ανακτήστε τα αρχεία σας από προβληματικά ή γδαρμένα CDs και DVDs

Tα CD και τα DVD θεωρούνται πολύ πιο ανθεκτικά από τα αποθηκευτικά μέσα του παρελθόντος. Αν και, πράγματι, τα οπτικά μέσα δεν φθείρονται τόσο πολύ με το χρόνο και δεν επηρεάζονται από τη μαγνητική ακτινοβολία, μπορούν εύκολα να γδαρθούν, να λερωθούν και, γενικά, να εμφανίσουν αλλοιώσεις στην επιφάνειά τους. Ευτυχώς, συχνά τα αρχεία μπορούν να ανακτηθούν μέσω μίας εφαρμογής όπως το CDCheck, το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: http://www.kvipu.com/CDCheck/dlfile.php?fn=CDCheckSetup.exe&site=1

  • Εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή και μετά τοποθετήστε το προβληματικό δισκάκι στο drive.
  • Ανοίξτε το προβληματικό δισκάκι κάνοντας διπλό κλικ επάνω του. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε συγκεκριμένα αρχεία, μπορείτε να τα αναζητήσετε και να τα επιλέξετε μέσω του browser της εφαρμογής. Διαφορετικά, μπορείτε να επιλέξετε έναν ολόκληρο φάκελο. Προσέξτε ότι επιλεγμένος θεωρείται ο φάκελος στον οποίο έχετε μπει και εμφανίζεται "φωτισμένος". Σημειώνουμε ότι, δυστυχώς, η εφαρμογή δεν υποστηρίζει επιλογή πολλαπλών καταχωρήσεων. Σε μια τέτοια περίπτωση απλώς επιλέγετε το φάκελο στον οποίο βρίσκονται.
  • Πατήστε το κουμπί "Hash" πάνω δεξιά. Σειρά έχουν οι επιλογές ανάκτησης. Ορίσετε το Output directory όπου θα αποθηκευτούν τα ανακτημένα αρχεία.
  • Με ένα κλικ στο Continue ξεκινάτε τη διαδικασία ανάκτησης. Η επιτυχία της και ο απαιτούμενος χρόνος εξαρτώνται τόσο από την κατάσταση του οπτικού δίσκου όσο και από τη δυνατότητα διαχείρισης λαθών της συσκευής ανάγνωσης CD/DVD. Κάποιες συσκευές, όταν συναντήσουν σφάλμα σε ένα δισκάκι, μπορεί να επιχειρήσουν να το προσπεράσουν ή να το ξαναδιαβάσουν σε κλάσματα του δευτερολέπτου και άλλες να το "παγώσουν" για δέκα δευτερόλεπτα, ενώ διαφοροποιείται και η επιτυχία ανάγνωσης τέτοιων δίσκων! Έτσι, αν και κανείς δεν υπόσχεται θαύματα, αν η διαδικασία δεν αποφέρει ιδανικά αποτελέσματα, δεν χάνετε τίποτα να τη δοκιμάσετε και μέσω μίας διαφορετικής συσκευής.
Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια :