Social Icons

Πώς να κατεβάσετε τα Linux και να τα γράψετε σε DVD ή USB..

1o Μέρος Σε αυτό το πρώτο μέρος της ανάρτησεις θα περιγράψουμε Βήμα Βήμα πώς να κατεβάσετε τα Linux και να τα γράψετε σε ένα DVD ή USB...

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας online ερωτηματολόγιο εύκολα και γρήγορα!

Η Google έχει βελτιώσει το συγκεκριμένο εργαλείο με νέες επιλογές και στοιχεία. Σε αυτήν λοιπόν την δημοσίευση θα σας περιγράψουμε από την αρχή την δημιουργία ενός online ερωτηματολογίου με τα νέα αυτά δεδομένα!

Sleep X: Πρόγραμμα για να κλείσετε με προεπιλεγμένο χρόνο τον υπολογιστή σας!

Σε αυτόν τον οδηγό θα περιγράψουμε πώς μπορούμε να βάλουμε να κλείσουμε τον υπολογιστή μας σε όσο χρόνο θέλουμε εμείς. Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το "Sleep X"!

Format Factory: Ένα πρόγραμμα που μετατρέπει σχεδόν "τα πάντα".

Άν έχετε βαρεθεί τα προγράμματα που υπάρχουν στο internet που υπόσχονται μετά το δωρεάν "κατέβασμα" τους παντός είδους μετατροπές, αλλά μετά την εγκατάσταση ζητάνε να αγοράσετε άδεια χρήσης και μετατρέπουν μόνο το μισό αρχείο, ήρθε για εσάς το "Format Factory". Ένα εύχρηστο δωρεάν πρόγραμμα μετατροπής που υποστηρίζει όλες τις γνωστές επεκτάσεις αρχείων.

Πώς να λύσετε το πρόβλημα με τις μπλέ οθόνες (Blue Screen)

Τί ακριβώς σημαίνουν τα «κινέζικα» που διαβάζουμε στις μπλε οθόνες; Ποιά είναι η πηγή του προβλήματος; Πώς μπορούμε να το λύσουμε;

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Πώς να κρατήστε ένα αρχείο από ελλειπή parts του WinRAR

Θα σας έχει τύχει πολλές φορές να κατεβάζετε μια ταινία και να πρέπει να περιμένετε μέχρι να κατέβουν όλα τα part της για να τη δείτε. Έτσι έκανα κι εγώ μέχρι που ανακάλυψα μια επιλογή που έχει το winrar κατά την αποσυμπίεση.

Σε αυτό τον οδηγό θα σας περιγράψω πώς θα ρυθμίσετε το winrar να κρατάει πάντα τα αρχεία που αποσυμπιέζετε ακόμα κι αν λείπει το επόμενο κομμάτι καθώς και σε ποιες περιπτώσεις αυτή η ρύθμιση είναι θησαυρός.


Κάνοντας δεξί κλικ πάνω σε ένα part rar αρχείου, εμφανίζεται το μενού όπου στις επιλογές υπάρχει το WinRAR -> Extract Files...
Το επιλέγετε και σας εμφανίζει το παράθυρο αποσυμπίεσης των κομματιών όπου επιλέγουμε την τοποθεσία όπου θα γίνει η εξαγωγή.
Σε αυτό το παράθυρο υπάρχει μια επιλογή που λέει Keep Broken Files




















Την επιλέγετε και κάνετε κλικ στο κουμπί από κάτω που λέει Save Settings και τελειώσατε. Από εδώ και στο εξής όταν αποσυμπιέζετε και προκύψει σφάλμα (πχ. δε βρέθηκε το part τάδε) το αρχείο που αποσυμπιεζόταν εκείνη τη στιγμή δεν διαγράφεται και παραμένει στο δίσκο έστω και μισό

Τι καταφέρατε με αυτό που κάνατε;

Η χρησιμότητα της ρύθμισης αυτής είναι η εξής.
1ον) Εφ'όσον μπορείτε, μαθαίνετε εάν το περιεχόμενο του rar περιέχει κατευθείαν την ταινία ή εμπεριέχει κι άλλα rar μέσα. Προτιμάτε αρχεία που περιέχουν κατευθείαν την ταινία.
2ον) Τα βάζετε να κατεβαίνουν με τη σωστή σειρά δηλ part1,2,3,4.
3ον) Όταν κατέβει το 1ο part του κάνετε δεξί κλικ και Extract Here ή όπου αλλού θέλετε και όταν εμφανιστεί το παράθυρο που λέει ότι "το part2 λείπει" και "βρες το" πατάτε άκυρο. Εάν δεν είχαμε τσεκάρει το Keep Broken Files το αρχείο θα σβηνόταν. Τώρα το αρχείο παραμένει αλλά αντί για 350Μb είναι πχ 100Μb
4ον) Ξεκινάτε και βλέπετε την ταινία και μέχρι να δείτε το 1ο part έχει κατέβει το 2ο, οπότε ξανακάνετε την αποσυμπίεση και αντικαθιστάτε το προγούμενο AVI των 100MB με το καινούριο των 200Mb

Μπορεί να είναι λίγο κουραστική αυτή η διαδικασία για μερικούς, αλλά προσωπικά προτιμώ να κάνω διαλείμματα 30 δευτερολέπτων για να δω τη συνέχεια παρά να περιμένω να κατεβούν 350Μb.

Επίσης, είναι χρήσιμη ρύθμιση για να βλέπετε preview αυτών που κατεβάζετε και άμα είναι άχρηστα (λάθος audio,μάπα εικόνα,άλλη ταινία) να ακυρώνετε τις λήψεις πριν να είναι πολύ αργά.

Μου έχει χρησιμεύσει και σε άλλες περιπτώσεις που δε θυμάμαι τώρα οπότε σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα να το ενεργοποιήσετε και να πατήσετε Save Settings για να ισχύει μόνιμα .

Warezakias

Δεν υπάρχουν σχόλια :